A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Президент Світового Конгресу Українців Евген Чолій — Doctor Honoris Causa Львівської політехніки

Опубліковано 12 квітня 2016 року о 15:07

Днями в Національному університеті “Львівська політехніка” відбулось урочисте засідання вченої ради навчального закладу, на якому президентові Світового Конгресу Українців Евгенові Чолію вручено диплом Doctor Honoris Causa Львівської політехніки.

Володаря почесного титулу привітали ректор Львівської політехніки професор Юрій Бобало, Надзвичайний і Повноважний посол Канади в Україні Роман Ващук, директор представництва СКУ в Україні Сергій Касянчук, почесний консул Канади у Львові Оксана Винницька-Юсипович, народний депутат України Оксана Юринець, директор Міжнародного інституту освіти, культури та зв'язків з діаспорою Ірина Ключковська.

«Нині для Світового Конгресу Українців постали нові виклики через анексію Криму, агресію Росії на Сході України. Світове українство активно протидіє зухвалій агресивній політиці путінської Росії. Діаспорні організації через свої уряди і парламенти добиваються продовження санкцій проти Російської Федерації, вимагають звільнення усіх українських політв'язнів, надають своїй Батьківщині чималу фінансову та гуманітарну допомогу»,- наголосив Евген Чолій.

Діяльність численних українських громад на різних континентах координує Світовий Конгрес Українців. Організація заснована 1967 року у Нью-Йор??у під назвою Світовий Конгрес Вільних Українців. 1993 року назва змінена на сучасну — Світовий Конгрес Українців.

З 2008 року це неприбуткове, позапартійне і позаконфесійне громадське об'єднання очолює адвокат з Монреаля Евген Чолій. Перед тим він пройшов чимало сходинок громадської роботи на ниві гуртування українців у різних діаспорних організаціях, відзначений багатьма нагородами.

Нині СКУ співпрацює з діаспорними громадами у 34 країнах світу. Конгрес опікується інтересами українців у країнах їх постійного проживання, дбає про збереження ідентичності, мови, культури, традицій українців.

Світова українська спільнота чимало зробила для здобуття Україною незалежності, зміцнення нашої державності, поширення правдивої інформації про Україну. Активісти, керівники українських діаспорних громад, особисто Евген Чолій докладають чималих зусиль для утвердження євроінтеграційних устремлінь України, запровадження для наших громадян безвізового режиму.

 

 

За інформацією Національного університету “Львівська політехніка”