A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Всеукраїнські Наддніпрянські читання в ДНУ ім. Олеся Гончара

Опубліковано 08 квітня 2016 року о 11:36

У Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара відбулася Міжрегіональна наукова конференція для студентів, аспірантів та молодих учених «ІІ Всеукраїнські Наддніпрянські читання: актуальні проблеми історії, археології та етнології». Захід зібрав понад 40 представників з 20 навчальних і наукових установ України. 

На форум до ДНУ завітали молоді історики з науково-освітніх центрів Дніпропетровська, Києва, Львова, Харкова, Одеси, Запоріжжя, Вінниці, Полтави, Миколаєва, а також науковці з Білоруського державного університету (Мінськ, Респубіка Білорусь) та Єльського університету (Нью-Гейвен, Сполучені Штати Америки). 

На пленарному засіданні до уваги аудиторії була запропонована доповідь доцента кафедри історії України Олега Репана «Усна історія: метод і джерело. Досвід роботи зі спогадами учасників АТО». Зокрема, були представлені результати опитування військових стосовно їхнього індивідуального ставлення до пережитого. Методологія анкетування для дослідження була розроблена спільно з Українським інститутом національної пам’яті. Було проведено близько 30 інтерв’ю з учасниками АТО. 

Робота конференції продовжилася у шести секціях: «Археологія та етнологія», «Давня та нова історія України», «Новітня історія України», «Історіографія, джерелознавство та спеціальні історичні дисципліни», «Історія стародавнього світу та середніх віків», «Нова та новітня історія країн Європи та Північної Америки». Усі наукові доповіді, апробовані на цих читаннях, будуть видані у п’ятому випуску студентсько-аспірантського збірника «Історичні етюди». 

За інформацією ДНУ ім. О.Гончара