A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

150 вчителів підвищили кваліфікацію на факультеті іноземної філології ЗНУ

Опубліковано 08 квітня 2016 року о 10:37

На факультеті іноземної філології Запорізького національного університету відбувся 22 методичний семінар-практикум для вчителів іноземних мов «Сучасні технології та методики навчання іноземних мов на перехресті культур і цивілізацій». Цього разу у семінарі взяли участь 150 вчителів із Запоріжжя та області. 

Семінар проводився спільно з Інформаційно-аналітичним методичним центром департаменту освіти, науки, молоді та Запорізької міської ради. Такі методичні заходи на факультеті іноземної філології ЗНУ відбуваються регулярно, адже в університеті надають великого значення підготовці висококваліфікованих фахівців. 

Робота вчителів проходила в різних секціях з англійської, французької і німецької мов. На секційних засіданнях були розглянуті теми «Онлайн-тести та ігри як метод контролю знань, набутих на уроках іноземної мови», «Особливості формування сегментного рівня фонетичної компетенції у дорослих в умовах функціонування англійської мови як глобальної», «Навчання читання художніх текстів з використанням інформаційно-комунікаційних технологій», «У світі питань: як зробити цікавим навчання іноземним мовам», «Шляхи підвищення ефективності науково-дослідної роботи учнів у межах МАН», «Політичні проблеми сучасної Європи та Франції сьогодення», «Новітні дидактичні методи та прийоми аудиторної роботи на занятті з французької мови», «Вправи та завдання на уроках німецької мови». 

Вчителі ознайомились з інноваційними методиками та новітніми матеріалами, низкою практикумів з використанням технічних засобів навчання. 

У межах заходу також відбулося нагородження призерів і дипломантів конкурсу «FRESHview» за кращий відгук про прочитану книгу, написану іноземною мовою серед учнів 10-11 класів. Участь у конкурсі взяли майже 200 учасників з 43 шкіл. 

Усі учасники семінару отримали сертифікати конкурсантів, а також грамоти лауреатів у різних номінаціях: за проникливу аргументацію власного погляду на прочитаний твір, за оригінальність погляду, за вдале співвіднесення мовленнєвої та візуальної презентації прочитаного твору, за оригінальність оцінки картини світу автора, за оригінальність підходу до презентації, за проникнення у суть творчого задуму автора, за емоційність презентації обраного твору, за високий рівень мовностилістичної презентації, за розуміння наступності. 

Грамотами переможців конкурсу нагородили 30 найкращих старшокласників – знавців французької, німецької, іспанської й англійської мов. Подяки за внесок у розвиток іншомовної освіти та дотримання високих стандартів освіти отримали також шкільні вчителі, які допомагали в підготовці конкурсантів. 

За інформацією ЗНУ