A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Кафедра штучного інтелекту ХНУРЕ долучилась до Європейської програми COST

Опубліковано 18 січня 2016 року о 15:41

Кафедра штучного інтелекту Харківського національного університету радіоелектроніки долучилась до Міжнародного ICT проекту KEYSTONE програми COST (що діє в межах Горизонт 2020), яка має на меті побудувати спільний Європейський науковий простір, підтримуючи для цього співпрацю кращих Європейських вчених і створення ними міцних наукових мереж.

Проект KEYSTONE націлений на запуск і налагодження мережі вчених, які працюють у галузях, пов'язаних з семантичним менеджментом даних (Semantic Web) пошуком інформації, штучним інтелектом, машинним навчанням та обробкою природної мови з метою стимулювання спільних досліджень і передачі нових технологій в області пошуку на основі ключових слів в структурованих джерелах даних.

Зараз Україна не є постійним членом програми, тому може долучатись до консорціумів як країна-сусід тільки в окремих випадках, які детально розглядаються експертами програми і всіма учасниками консорціуму. 

Упродовж двох місяців експерти програми оцінювали можливості і потенціал ХНУРЕ і нарешті є позитивна відповідь: участь нашого університету в проекті KEYSTONE офіційно підтверджено. Роль представника від України в проекті і програми COST в регіоні виконуватиме старший викладач кафедри штучного інтелекту, к.т.н. Головянко М.В.

 

За інформацією ХНУРЕ