A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У ЗНУ відкрили перший бізнес-інкубатор академічного типу

Опубліковано 26 жовтня 2015 року о 11:17

У Запорізькому національному університеті на базі економічного факультету відбулося урочисте відкриття першого в Запоріжжі бізнес-інкубатора академічного типу. Участь у заході взяли представники державних і бізнесових структур, гості, викладачі та студенти економічного факультету.

Ректор ЗНУ, професор Микола Фролов висловив сподівання, що початок роботи бізнес-інкубатора в Запорізькому національному університеті стане визначною подією для бізнесового розвитку нашого краю.

Делегація оглянула приміщення, у яких будуть працювати молоді підприємці. У кімнатах навчального корпусу № 5 ЗНУ розташувався комп’ютерний клас, спеціально пристосований для роботи майбутніх інкубантів, а поряд – переговорна кімната. Вони забезпечені не тільки потрібним обладнанням, а й літературою, що знадобиться підприємцям-початківцям.

Генеральний директор Регіонального фонду підтримки підприємництва в Запорізькій області Володимир Степаненко розповів, що незабаром буде створена спеціалізована комісія, яка займатиметься розглядом бізнес-проектів претендентів на місце в бізнес-інкубаторі. Ті проекти, які виявляться перспективними – отримають підтримку: інкубант отримає можливість безкоштовно працювати, розвиватися й отримувати різного роду консультації від фахівців, а також певну економічну підтримку протягом 18 місяців.

Окрім того, як зауважили організатори проекту, після завершення терміну інкубації, молодий бізнесмен може залишитися працювати у структурі інкубатора, але вже на умовах спеціального грошового внеску.

За інформацією ЗНУ