A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

ЗНУ встановить техніку для ефективної роботи людей зі спеціальними потребами

Опубліковано 07 вересня 2015 року о 10:39

У вересні 2015 року в Запорізькому національному університету установлять техніку у спеціально виділеній аудиторії навчального корпусу № 2 з обладнаним робочим місцем для людей із вадами зору, які володіють шрифтом Брайля. Наприкінці травня цього року відбулося підписання двостороннього «Договору про надання фінансової допомоги на безповоротній основі» між Запорізьким обласним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів, який очолює Тамара Огородова та ЗНУ в особі ректора Миколи Фролова, за активної участі та піклування доцента кафедри педагогіки та психології освітньої діяльності факультету соціальної педагогіки та психології ЗНУ Євгена Клопоти.

«На рахунок нашого університету Фондом соціального захисту інвалідів було перераховано близько 400 тис. грн., які ми витратили на закупівлю комплекту спеціального обладнання для облаштування робочого місця для людей із вадами зору. Керівництво нашого вишу впевнене, що це стане суттєвою допомогою для незрячої людини, яка тут працюватиме, відкриє широкі можливості для отримання та обміну різного роду інформацією, сприятиме підвищенню якості наукової та викладацької роботи, а відтак, допоможе відчувати себе вільно та більш упевнено в сучасному суспільстві»,- розповів проректор з науково-педагогічної роботи ЗНУ Володимир Волков.

Робоче місце буде укомплектоване принтером з рельєфно-крапковим шрифтом Брайля, що дозволяє не лише друкувати тексти, рельєфні малюнки, а також може слугувати для виготовлення рельєфно-графічних посібників. Дане обладнання дозволяє підключатися до трьох таких принтерів одночасно.

За інформацією ЗНУ