A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У СНУ ім. Лесі Українки відзначили День вишиванки

Опубліковано 26 травня 2015 року о 12:15

Нещодавно на історичному факультеті Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки відбулося свято – День вишиванки. 

В Музеї етнографії Волині та Полісся під кураторством завідувача музею Світлани Чибирак відбувся майстер-клас «Оберіг для солдата». Студенти проявили ініціативу та захотіли зробити подарунки - обереги для бійців, які перебувають у зоні проведення антитерористичної операції на сході України. 

Другим заходом стало відкрите заняття старшого викладача кафедри документознавства та музейної справи Лесі Качковської, під час якого відбулася презентація фільму про спеціальність «Документознавство та інформаційна діяльність». Авторами та виконавцями відео стали студенти-документознавці І курсу. 

У читальному залі історичного факультету відбулася презентація збірника «Українське повсякдення ранньомодерної доби. Волинь XVI ст.». Збірник презентували кандидат історичних наук, завідувач відділу історичних пам’яток українознавства Національного науково-дослідного інституту українознавства Ірина Ворончук, автор низки науково-історичних реконструкцій військового та цивільного одягу XVI–XVIII ст. Сергій Шаменков та кандидат історичних наук, керівник Центру дослідження і відродження Волині Володимир Дзьобак. Під час проведення заходу велися цікаві дискусії, в яких активно брали участь викладачі історичного факультету Оксана Карліна та Володимир Пришляк. Презентоване видання надзвичайно цікаве не лише для науковців, а й для пересічних волинян. Низка документів збірника демонструє повсякденний побут волинян у його різноманітних проявах, стосунки між різними верствами населення, українцями та іншими етнічними групами. 

День вишиванки закінчився спільним фото викладацького колективу та студентів факультету. 

За інформацією інформаційно-видавничого центру СНУ імені Лесі Українки