A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Львівська та Луганська області хочуть навчати школярів разом, - підписано декларацію намірів про співпрацю

Опубліковано 16 вересня 2017 року о 17:45

МОН ініціює проект «Схід і Захід разом: будуємо довіру зі шкільної парти», в межах якого вибудовуватиметься спілкування між вчителями та школярами Львівської і Луганської областей. Про це йдеться в декларації намірів співпраці між МОН, Львівською ОДА, Луганською обласною ВЦА, Асоціацією органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати - Україна» та Асоціацією місцевих рад «Ради Львівщини», підписаній сьогодні, 16 вересня 2017 року.

Проект передбачатиме спільне проведення уроків історії України та української літератури між школами двох областей. Для цього у 30 пілотних шкіл області планують встановити обладнання для проведення відеоконференцій та інтерактивні дошки. Планується також проводити спільні інтеграційні табори для школярів та літні школи для підвищення кваліфікації педагогів Львівщини та Луганщини.

«Україна є сильною, коли вона єдина. В умовах війни, постійної пропаганди дуже важливо будувати мости між регіонами нашої великої держави. І такі проекти потрібні не лише між західними та східними областями, а між усіма областями України. Якщо цей проект відбудеться, думаю, в ньому народиться багато цікавого досвіду, який може бути поширений на всю територію країни»,  - зазначила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Проект «Схід і Захід разом: будуємо довіру зі шкільної парти»  подається на конкурс проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу, у рамках Програми підтримки секторальної політики – Підтримка регіональної політики України.

Замовниками проекту виступають Львівська обласна державна адміністрація та Луганська обласна військово-цивільна адміністрація, з місцевими партнерами – Обласна асоціація місцевих рад «Ради Львівщини» і Асоціація органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна».