A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Лілія Гриневич обговорила з Віце-прем’єр-міністром, Міністром освіти Кореї обмін досвідом та студентами для подальшої співпраці

Опубліковано 12 жовтня 2016 року о 08:40

Корея має значні досягнення у реформуванні шкільної освіти і Україна зацікавлена у її досвіді, зокрема щодо  формування нових державних стандартів. Про це зазначила Лілія Гриневич на зустрічі з Віце-прем’єр-міністром, Міністром освіти Республіки Корея Лі Чжун-Сіком (Lee Joon-Sik) сьогодні, 12 жовтня, у Сеулі.

“Корейський досвід, особливо в розробці стандартів освіти є дуже цінним для нас. Я знаю, що ви сім разів переглядали свої навчальні програми. Зокрема, ви робили це у 2015 році. Ми поділяємо ту ж мету, що і ви - ввести орієнтований на учня навчальний план, який керуватиметься творчим та компетентнісно орієнтованим підходом, сприятиме інтеграції гуманітарних і природничих наук”, - зазначила Лілія Гриневич.

Також вона додала, що Україна хоче вивчити корейський досвід щодо STEM освіти, який у Кореї охоплює і елемент мистецтва (STEАM).

“Республіка Корея показала дуже потужні результати тестування PISA. Тому нам цікаво, як ви цього досягаєте. До кінця жовтня Україна подасть заявку на програми обміну знаннями з особливим акцентом на STEАM освіту і корейським досвідом її реалізації. Ми будемо раді працювати з вами у цій сфері”, - додала Міністр освіти і науки України.

Також міністри обох країн обговорили співпрацю у вищій освіті. Особливо це стосувалося посилення обміну студентами та молодими науковцями між Україною та Кореєю.

“В українських вишах навчається близько семи десятків корейських студентів і 30 українців  навчаються в Кореї. Мені приємно знати, що Університет іноземних мов Хангук має спеціальний український відділ. Я вважаю, що ми повинні підтримувати його і розвивати взаємне україно-корейське навчання і дослідження. Це може сприяти подальшому розвитку двосторонніх стосунків відповідно до недавно підписаного Меморандуму про взаєморозуміння між нашими Міністерствами”, - підкреслила Лілія Гриневич.

Зокрема, в рамках зустрічі також обговорили створення у Києві центру вивчення корейської мови, що планують відкрити у 2017 році.

Нагадаємо, що з 10 по 14 жовтня Лілія Гриневич перебуває з робочою поїздкою в Республіці Корея, де бере участь у міжнародному форумі “Global ICT Leadership Forum”.

У рамках візиту Міністр освіти і науки України також зустрінеться з керівником Парламентської асоціації дружби «Корея - Україна»  Чой Джонг-Cіком (Cho Jeong-Sik) та відвідає університет Ханянг, що входить до переліку 100 найкращих університетів світу.