A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Марина Порошенко разом з Лілією Гриневич та Костянтином Брилем представили проект новітньої бібліотеки, яку побудують в одному із селищ Запорізької області

Опубліковано 30 вересня 2016 року о 18:00

Проект реконструкції звичайної шкільної бібліотеки гімназії «Престиж» у смт Балабино у новітню Медіатеку представила дружина Президента України, голова благодійного фонду Петра Порошенка Марина Порошенко сьогодні, 30 вересня  2016 року.

«Вивчаючи міжнародний досвід під час робочих візитів за кордон, можу сказати, що мультимедійний простір для роботи в бібліотеках – це сучасний тренд європейського суспільства. І Україна, яка обрала європейський вектор розвитку, має також рухатися у цьому напрямку. Тому головне завдання полягає в тому, щоб подібні інтерактивні центри стали нормою у кожній українській школі», - зазначила Марина Порошенко.

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час презентації наголосила, що цей проект створив прикладну модель, за якою можна буде облаштувати Медіатеки в школах по всій Україні.

В.о. голови Запорізької ОДА Костянтин Бриль додав, що вартість реалізації такого проекту становить близько 375 тис. грн. На його думку, більшість органів місцевого самоврядування можуть знайти гроші для поступового обладнання таких бібліотек для шкіл у рамках своїх громад.

Проект шкільної Медіатеки – це складова частина трирічного науково-педагогічного експерименту впровадження інклюзивної освіти. Цей проект реалізовується в Запорізькій області Благодійним Фондом Порошенка спільно з Міністерством освіти і науки України та за підтримкою керівництва регіону.

Сучасна бібліотека враховуватиме освітні потреби дітей з обмеженими можливостями та створюватиме якісно новий освітній простір.

«Для нас важливо, щоб діти з різними особливими потребами отримували підручник та книжку, які придатні для використання ними. Я хочу сказати, що вже впродовж де??ількох років ми втілюємо відновлену програму друку підручників для дітей з особливими потребами. Наприклад, є діти які мають проблеми з опорно-руховим апаратом і для них дуже важливо користуватися відповідною клавіатурою до комп’ютера. Це теж важлива частина інклюзивного освітнього простору», - додала Лілія Гриневич.

Марина Прошенко також закцентувала увагу на ключових перевагах Медіатеки.

Зокрема, вона зазначила, що, по-перше,  при плановому й раціональному підході зробити сучасну Медіатеку – це фінансово необтяжливо; по-друге, проект Медіатеки можна реалізувати всього за кілька місяців; по-третє, Медіатеки значно привабливіші для школярів, ніж традиційні бібліотеки.