A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Про перспективи модернізації інфраструктури та підвищення енергоефективності українських університетів

Опубліковано 02 червня 2016 року о 14:44

2 червня Лілія Гриневич провела робочу зустріч із представниками Європейського інвестиційного банку з питання залучення коштів для модернізації інфраструктури семи українських університетів та підвищення їх енергоефективності. У зустрічі також взяли участь представники вишів та заступник Міністра фінансів України  Сергій Марченко.

"Для нас цей проект є одним із найбільш пріоритетних. Враховуючи, що за роки незалежності для державних університетів майже не будувалися нові корпуси і рідко де проводилися капітальні ремонти, співпраця із європейськими кредитно-фінансовими установами у цьому напрямку є надзвичайно своєчасною і потрібною. Ми розглядаємо модернізацію матеріально-технічної бази університетів як одну з умов реального зрушення у процесі підвищенні якості освіти", - зауважила Міністр освіти та науки України Лілія Гриневич. 

Однією із труднощів на шляху підписання угоди про інвестування в інфраструктуру та енергозбереження семи українських університетів є визначення статусу цього проекту. За підсумками зустрічі сторони дійшли згоди, що проект має бути визнаний соціально значущим.

За умови прийняття Кабміном відповідної Постанови у червні, фінансова угода між Міносвіти та Європейським інвестиційним банком може бути підписана вже у вересні 2016 року. Загальний бюджет програми - близько 172 млн. євро.

Серед іншого, під час зустрічі оборювався поточний стан підготовки проекту. Наразі вже виділено 250 тисяч євро для аудиту університетів і він успішно пройшов у трьох із семи вишів. Також, передбачається створення групи з управління проектом, до якої увійдуть представники Міносвіти, Мінфіну та Європейського інвестиційного банку.