A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Робототехніка та 3D-моделювання підвищують якість підготовки спеціалістів технічних та інженерних спеціальностей

Опубліковано 23 березня 2016 року о 13:43

Київський Університет імені Бориса Грінченка в межах проекту TEMPUS DesIRE отримав апаратно-програмне забезпечення 3D-технологій, використання якого в навчальному і творчому процесі студентів та викладачів суттєво підвищили ефективність навчання: програмний пакет PTC Creo Parametric, 3D-принтер Leapfrog Creatr HS та 3D-сканер IIIDScanner Gotcha.

Такі засоби забезпечують необхідні умови для якісної підготовки конкурентоспроможних спеціалістів технічних та інженерних галузей – моделюванню, проектуванню та програмуванню вбудованих систем, прикладній математиці.

Як повідомляє університет, програмний пакет PTC Creo Parametric забезпечує широкий спектр функціональних можливостей 3D-моделювання та проектування для прискорення процесу розробки виробів. Це програмне забезпечення дозволяє виконувати аналіз, рендеринг, створювати анімації, а також оптимізувати ефективність виконання всього спектру інших завдань конструювання, включаючи перевірку відповідності конструкції реальним умовам експлуатації майбутнього виробу.

Отриманий 3D-сканер професійний та портативний, заснований на використанні інфрачервоних камер та має можливість тривимірного сканування людини , «офлайнового» сканування. Пристрій здатний робити до 30 знімків у секунду з точністю до 1 міліметра.

Також в рамках проекту TEMPUS DesIRE університет отримав навчальну віддалену лабораторію GOLDi, призначену для вивчення основ електроніки, електротехніки та проектування систем керування. GOLDi-системи реалізовують можливості віддаленого спостереження та дистанційного керування реальними роботизованими та вбудованими виробничими системами, наприклад складом, ліфтом, конвеєром, з інтегрованим у них інтерактивним використанням сучасних засобів проектування і програмування в поєднанні із Інтранет-технологіями. Система дозволяє з'єднувати кілька онлайн-лабораторій у мережу та обмінюватися віддаленими експериментами з різними навчальними закладами світу.

Окрім того, нещодавно університетом було придбано базові та ресурсні набори LEGO MINDSTORMS Education EV3, Lego WeDo та пневматика. Вивчати та досліджувати їх можна буде у інноваційному STEM-центрі, який має скоро розпочати свою роботу. У центрі студенти, а також діти зможуть ознайомлюватись із сучасними технологіями, робототехнікою, моделювати та друкувати 3D моделі.

За інформацією Київського університету ім. Бориса Грінченка