A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У Львові розпочав роботу семінар «Практична медіаграмотність для викладачів суспільних дисциплін»

Опубліковано 22 січня 2016 року о 14:49

22 січня 2016 року у Львові розпочав роботу семінар «Практична медіаграмотність для викладачів суспільних дисциплін», що підготовлений та проводиться спільно Міністерством освіти і науки України, Львівським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти  та Міжнародним благодійним фондом «Академія Української преси». Учасники семінару – вчителі загальноосвітніх навчальних закладів м. Львова та Львівської області, співробітники Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Захід відбувається за підтримки програми «Матра» Міністерства закордонних справ Королівства Нідерландів.

Головний спеціаліст департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Раїса Євтушенко наголосила на важливості медіаосвіти, яка формує критичне сприйняття інформації, що особливо актуально сьогодні, у час інформаційної війни.

На необхідності популяризації медіаосвіти також наголосила заступник директора Львівського ОІППО Наталія Пастушенко. Вона повідомила, що понад ста шкіл Львівщини уже навчають учнів медіаграмотності на факультативах «Сходинки до медіаграмотності», «Основи медіаграмотності», «Медіакультура».

Олександр Мокрогуз, кандидат педагогічних наук, завкафедри суспільних дисциплін та методики їх викладання Чернігівського ОІППО, тренер з медіаграмотності звернув увагу аудиторії на те, що для упровадження медіаосвіти в Україні підготовленоно добру базу: є підручники, посібники, сайт «Медіаосвіта», на якому медіапедагоги знайдуть чимало корисної інформації.

Менеджер проектів МБФ «Академія Української преси» Оксана Волошенюк ознайомила учасників з програмою семінару і розпочала його із діалогу про те, чому медіаграмотність в сучасній Україні є життєво необхідною навичкою.

Семінар триватиме 22 -23 січня 2016 року. У програмі такі теми як: «Cтруктура українського медіаринку. Як перевірити достовірність та неупередженість інформації», «Техніка безпеки» під час роботи з джерелами», «Інформаційні війни: як врятуватися від пропаганди або чому вдається маніпулювати громадською свідомістю», «Формування медіаграмотності на уроках суспільних дисциплін». Учасникам буде запропоновано презентації, практичні вправи, дискусії.