A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

В МОН обговорили впровадження нового проекту дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ)

Опубліковано 18 листопада 2015 року о 17:37

18 листопада 2015 року в Міністерстві освіти і науки України обговорили впровадження нового проекту дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), що сприятиме створенню нових місць в дошкільних навчальних закладах України та забезпеченню збільшення відсотка охоплення дітей дошкільною освітою.

У зустрічі взяли участь начальник відділу дошкільної освіти департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОН Тамара Панасюк, заступник голови представництва дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Руді Лухманн, керівник програми «Захист дітей» дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Габріель Кімова та координатор з питань освіти дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Наталія Кияк.

В рамках проекту передбачено створення нових місць у дошкільних навчальних закладах шляхом проведення ремонту існуючих приміщень, їх оснащення меблями, обладнанням тощо. Підтримка надаватиметься міським і сільським громадам. Основну увагу буде зосереджено на районах, де внутрішньо переміщені особи становлять значну частку громад і потреба в місцях у дошкільних навчальних закладах є найвищим.

Також обговорили питання впровадження в Україні системи раннього втручання, яка створена для підтримки сімейних моделей взаємодії для сприяння розвитку дитини віком від народження до 6 років.

Наприкінці зустрічі Тамара Панасюк подякувала дитячому фонду ООН (ЮНІСЕФ) за увагу до питань розвитку дошкільної освіти в Україні.