A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Істориків навчали виокремлювати якісну інформацію від пропаганди

Опубліковано 26 жовтня 2015 року о 10:45

23-24 жовтня 2015 року в Чернігові проведено семінар «Практична медіаграмотність для викладачів суспільних дисциплін» за підтримки Програми «Матра» Міністерства закордонних справ Королівства Нідерландів. У заході взяли участь представники Міністерства освіти і науки України, Академії української преси та Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. К. Ушинського. Учасниками семінару стали 22 викладачі історії та правознавства з Чернігівщини, Сумщини та Київщини.

Викладачі семінару Олександр Мокрогуз (Чернігівський ОІППО) та Валентина Потапова (ГО «Альменда») поділились із слухачами досвідом інтегрованого викладання медіаграмотності під час занять із суспільних дисциплін: як знаходити потрібну та достовірну інформацію , відокремлювати пропаганду від фактів, фільтрувати інформацію в ситуаціях конфлікту. Семінар відвідали Катерина Осташкова , Посольство Нідерландів в Україні і Раїса Євтушенко, головний спеціаліст департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОН України.

Ярослав Коросташивець із Горбачівського НВК "ЗОШ І-ІІ ступенів-ДНЗ" зазначив, що під час семінару він отримав інструменти, зокрема, методики роботи з плакатами і фото, які дозволять зацікавити сучасну молодь.

З матеріалами семінару можна ознайомитись на порталі: http://www.medialiteracy.org.ua/