A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На Донеччині реалізовується міжнародна програма допомоги освітнім закладам

Опубліковано 10 вересня 2015 року о 13:11

9 вересня 2015 року Донецьку область відвідала міжнародна делегація, до складу якої ввійшли Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Сумі Сіґекі, директор ПРООП в Україні Янтомас Хімстра, представник ЮНІСЕФ в Україні Джованна Барберіс.

Під час зустрічі з дипломатами у Донецькій обласній адміністрації обговорювалися не тільки питання відновлення інфраструктурних об’єктів, але й організації освіти для дітей, які проживають на контрольованій та тимчасово окупованій території Донецької області. Голова Донецької ОДА Павло Жебрівський звернувся до уряду Японії з проханням допомогти в організації дистанційного навчання для школярів на окупованій території та в районах лінії зіткнення.

Міжнародна делегація зустрілася з керівництвом області, районних і міських адміністрацій, представниками громадських організацій, відвідали об'єкти, які відбудовуються в Донецькій області за фінансової підтримки уряду Японії.

За підтримки уряду Японії здійснюється великий проект із освітньої програми, що включає в себе ремонт 45 шкіл. У рамках проекту здійснюються постачання шкільних меблів, канцелярських наборів, спортивного обладнання для загальних освітніх навчальних закладів. Донецької області й усієї Луганської області. Програмою підтримується 600 закладів освіти Донбасу.

За інформацією Донецької ОДА