A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У Харківському національному університеті міського господарства імені О.М. Бекетова відбувся круглий стіл

Опубліковано 23 квітня 2015 року о 12:40

 

 

 

21 квітня 2015 року у конференц-залі музейного комплексу Харківського національного університету міського господарства ім. О.М. Бекетова відбувся круглий стіл, присвячений презентації довідника-посібника «Практичний розрахунок елементів залізобетонних конструкцій за ДБН В.2.6-98:2009 у порівнянні з розрахунками за СНиП 2.03.01-84* і EN 1992-1-1 (Eurocode 2)».

Сучасний стан нормативних документів і стандартів для виробництва товарів і послуг взагалі і, в будівництві зокрема, вимагає повноцінної їх інтеграції з загальноєвропейськими відповідними базами. Не випадково, одним з основних вимог при створенні державних будівельних норм є гармонізація їх з європейськими стандартами - Eurocode. Дана обставина дозволяє при однаковому підході не тільки проектувати і зводити різні об'єкти, що відповідають необхідним вимогам поточного моменту, але і брати участь (щонайменше потенційно) в загальноєвропейському (а значить в міжнародному) будівельному ринку. Тим не менш, навіть відволікаючись від труднощів, породжених відмінністю традицій, якісних і кількісних характеристик виробничих процесів, основною перешкодою слід вважати принципово трансформовану методологію розрахунку і проектування об'єктів будівництва.

Останнє викликано з одного боку, накопиченими репрезентативними результатами досліджень, включаючи досвід їх впровадження, а з іншого, вичерпанням ресурсів усіх видів, необхідних при будівництві.

Перераховане, в сукупності з труднощами, що виникають при імплементації нової нормативної бази в практику, стало приводом для створення Харківським національним університетом міського господарства імені О. М. Бектова вперше на пострадянському просторі довідкового посібника щодо практичного використання положень європейських норм. В рамках даного видання, розроблена електронна версія довідника, що дозволяє користувачеві не лише ознайомитися з трактуванням тих чи інших положень розрахунку і проектування в ручному режимі, але використовувати інформаційну технологію, що реалізує згадані процеси.

Посібник призначений як для повсякденної роботи інженерів-проектувальників і будівельників, так і для навчання студентів та інженерно -технічних працівників.

У заході взяли участь Чернов С. І. - голова Харківської обласної ради; Ян Здановський - Віце-консул Республіки Польща в м. Харкові; Євель С.М. - генеральний директор ТОВ «Стальконструкція»; Звєрєв В.О. – голова Торгівельної палати Харківської області; Харченко О.М. – голова Правління АТ «Трест Жилбуд-1»; Кроленко Ю.Я. - голова наглядової ради ТДВ «Жилбуд-2»; Бабенко В.М. – генеральний директор Асоціації «Регіональне будівництво»; Гончаренко Д.Ф.  - керівник Харківського обласного територіального відділення Академії будівництва України;  Удовиченко О.С. - керівник ЗАО "Проектний та науково-дослідний інститут "Харківський Промбудндіпроект" та інші представники  влади,  бізнесу  та науки.

За інформацією Харківського Національного Університету міського господарства імені О. М. Бекетова