A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Уряд затвердив зміни до складу Наукової ради Національного фонду досліджень України

Опубліковано 18 квітня 2023 року о 16:55


Сьогодні, 18 квітня 2023 року, уряд затвердив оновлений персональний склад Наукової ради Національного фонду досліджень України.

Термін повноважень новообраних членів становитиме 4 роки. Вони замінять 16 членів Наукової ради, які були обрані у 2018 році та строк повноважень яких сплив 27 грудня 2022 року.

З 28 травня до 12 вересня 2022 року Наглядова рада Фонду, яка виконує функції Ідентифікаційного комітету, провела конкурс для оновлення складу Наукової ради та обрання її членів зі строком повноважень на 4 роки з урахуванням пропорційного представництва в наукових радах секцій Фонду, а саме: 8 місць за секцією природничих, технічних наук та математики; 5 місць за секцією біології, медицини та аграрних наук; 4 місця за секцією соціальних та гуманітарних наук. Також обрано одного члена Наукової ради на заміщення вакантного місця у секції природничих, технічних наук та математики, який прийняв рішення про дострокове припинення ним повноважень члена Наукової ради Фонду за власним бажанням. 

Персональний склад Наукової ради було схвалено на засіданні Національної ради України з питань розвитку науки і технологій, яке відбулося 23 лютого 2023 року.

Прийняте рішення дозволить розблокувати процес укладання Національним фондом досліджень України договорів з грантоотримувачами на 2023 рік та оголошувати нові конкурсні відбори з метою надання грантової підтримки.

Нагадаємо, в онлайн-форматі відбувся круглий стіл «Досягнення молодих учених України в розвитку ракетно-космічної галузі в умовах війни»