A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Уряд ухвалив розпорядження «Про реорганізацію Державного вищого навчального закладу «Український державний хіміко-технологічний університет» і Придніпровської державної академії будівництва та архітектури»

Опубліковано 11 липня 2023 року о 18:00


Сьогодні, 11 липня 2023 року, на черговому засіданні, Кабінет Міністрів України ухвалив розпорядження «Про реорганізацію Державного вищого навчального закладу «Український державний хіміко-технологічний університет» та Придніпровської державної академії будівництва та архітектури» через приєднання їх до Українського державного університету науки і технологій.

Реорганізація вищезгаданих закладів дозволить створити потужний університет Дніпропетровщини, що має задовольнити потреби цього регіону у необхідних фахівцях та поліпшення конкурентних можливостей здобуття якісної вищої освіти.

Зазначимо, що здобувачі вищої освіти та інші особи, які навчаються в Державному вищому навчальному закладі «Український державний хіміко-технологічний університет» і його відокремленому структурному підрозділі, а також Придніпровській державній академії будівництва та архітектури, продовжуватимуть навчання в Українському державному університеті науки і технологій та його відокремлених структурних підрозділах за обраними спеціальностями та джерелами фінансування.

Довідково

Однією з пріорітетних цілей Стратегії розвитку вищої освіти в Україні на 2022—2032 роки, ухваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 23 лютого 2022 р. № 286, є модернізація мережі закладів вищої освіти і підготовка фахівців для задоволення потреб української економіки.