A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Уряд підтримав проєкт указу Президента щодо Національної премії України імені Бориса Патона

Опубліковано 17 листопада 2021 року о 14:15


Уряд схвалив проєкт указу Президента щодо Національної премії України імені Бориса Патона. Відповідне рішення ухвалено сьогодні, 17 листопада 2021 року.

Згідно з проєктом документа, указ має затвердити:

  • Положення про Національну премію України ім. Бориса Патона;
  • Положення про Комітет з Національної премії України ім. Бориса Патона;
  • Опис Почесного знака лауреата України ім. Бориса Патона;
  • Опис Диплома лауреата України ім. Бориса Патона.

Документ також встановлює, що роботи, висунуті на здобуття Державної премії України в галузі науки і техніки у 2021 році до набрання чинності цим указом, вважаються висунутими на здобуття Національної премії України ім. Бориса Патона і підлягають розгляду, обговоренню та оцінці Комітетом з Державних премій України в галузі науки і техніки відповідно до Положення про Державну премію України в галузі науки і техніки.

Проєкт указу також пропонує призначити головою комітету з Національної премії України ім. Бориса Патона Загороднього Анатолія Глібовича (Президента НАНУ). Водночас голові Комітету необхідно буде у місячний строк подати пропозиції щодо персонального складу Комітету.

Нагадаємо, у квітні 2021 року Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до статті 11 Закону України "Про державні нагороди"», яким запроваджується Національна премія імені Бориса Патона.