A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Українські ЗВО завершили навчання із грантової діяльності

Опубліковано 21 листопада 2022 року о 20:20


Перші дві групи програми з написання та реалізації грантів для керівників проєктів та дослідників з українських університетів завершили навчання. Курс реалізувався Cormack Consultancy Group за підтримки Міністерства освіти і науки України та Фонду Президента України з питань освіти, науки та спорту.

Загалом у програмі взяли участь 37 учасників із 21 університету. Програма тривала півтора місяця і складалася із тренінгів, семінарів, сесій запитань і відповідей та індивідуальних зустрічей.

Протягом програми керівники проєктів та дослідники з українських університетів розглядали розроблення стратегії фінансування, пошук партнерів для створення консорціуму, написання пропозицій та реалізацію проєктів.

Головна мета курсу від Cormack Consultancy Group – пошук та залучення фінансових інструментів, а також поглиблення знань щодо співпраці з донорами, подання заявок на фінансування в межах міжнародних програм підтримки, управління проєктами тощо.

Україну представили три експерти Національного аерокосмічного університету імені М.Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут» та Київського національного університету імені Тараса Шевченка, які поділилися досвідом написання грантових заявок та реалізації наукових, науково-технічних та інноваційний проєктів.

Нагадаємо, відбулось перше засідання Спільного комітету ЄС-Україна з питань науки та інновацій.