A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

10 млн євро для сфери професійної освіти – стартував проєкт Skills4Recovery

Опубліковано 14 вересня 2023 року о 16:00


У шести пілотних регіонах країни розпочнеться проєкт «Професійна освіта в Україні» (Skills4Recovery). Його метою є покращення потенціалу робітничих професій для відновлення та економічної розбудови України. Відкриття проєкту відбулося на офіційному заході в місті Київ, вчора, 13 вересня 2023 року.

«Ми дуже вдячні за підтримку професійної освіти зі сторони Федерального міністерства розвитку співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ), а також GIZ. Нам важлива реалізація проєкту Skills4Recovery через дві конкретні цілі. По-перше, ми віримо, що професійна освіта має забезпечувати потреби дорослих: переселенців, ветеранів, людей, які хочуть змінити професію. По-друге, нам потрібно розвивати співпрацю з Міністерством економіки та Державною службою зайнятості для того, щоб максимально наблизити професійну освіту до потреб ринку праці. Я вірю, що завдяки цьому проєкту їх вдасться реалізувати», – зазначив заступник міністра освіти і науки Дмитро Завгородній.

Бюджет проєкту становить 10 млн євро. Він триватиме до середини 2026 року та охопить Київську, Полтавську, Дніпропетровську, Львівську, Вінницьку та Чернівецьку області.

Обговорили мету та основні напрями Skills4Recvery, а також наголосили на важливості створення освітніх можливостей для всіх людей працездатного віку та активізацію таких соціальних груп, як внутрішньо переміщені особи, учасники бойових дій та жінки.

Нагадаємо, що українська делегація вперше відвідає Чемпіонат Європи серед молодих професіоналів – EuroSkills Gdańsk 2023.

Довідково

Проєкт реалізується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, що діє за дорученням Федерального уряду Німеччини. Як високоефективна організація-виконавець, GIZ уже зараз допомагає Україні з відбудовою. У центрі уваги: розвиток комунальної та соціальної інфраструктури, безпечне енергопостачання та зміцнення українських компаній. Ми супроводжуємо країну на шляху до вступу в ЄС. Ми консультуємо щодо необхідних реформ та сприяємо модернізації державного управління. Завдяки багаторічному досвіду співпраці та розвинутій загальнонаціональній мережі GIZ надає підтримку, яка відповідає потребам громадян та спрямована на перспективу. На сьогодні, приблизно 440 українських і понад 70 міжнародних співробітників GIZ працюють над 35 проєктами в Україні.