A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У Львові відкрили цифровий навчальний простір для дітей

Опубліковано 06 квітня 2023 року о 12:00


Учора, 5 квітня 2023 року, на базі Львівського вищого професійного училища комп’ютерних технологій та будівництва відкрили цифровий навчальний простір для дітей 6 – 17 років. Відвідувачі отримають доступ до дистанційного навчання та інтерактивної неформальної освіти.

Простір оснащено 10 ноутбуками, 40 планшетами та проєктором для перегляду матеріалів на широкому екрані. Крім цього, тут є засоби для поліпшення психоемоційного стану. Навчальний майданчик призначений для дітей з місцевої громади, ВПО. Учні можуть долучатися онлайн до шкільних занять, інтерактивних цифрових уроків, зокрема з медіаграмотності, безпеки в інтернеті. Також у навчальному центрі доступні віртуальні тури по Україні.

Відкриття цифрового простору є частиною стратегії Львівської ОВА з розвитку мережі розвивально-навчальних закладів для молоді. Нині на Львівщині діє три такі заклади, засновані міжнародною гуманітарною організацією «Save the Children» у співпраці з ЛОВА. Мережу планують розширити до шести філій, це надасть доступ дітям та підліткам до безперервої освіти. Для організації дозвілля у цифровому навчальному просторі працюють фасилітатори та супервізори.

Графік роботи: щодня з 9:00 до 17:00.

З початку роботи просторів їх уже відвідало пів тисячі дітей.

Нагадаємо, на Київщині відкрили модульний дитячий садок.