A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Триває прийом заяв про переоформлення ліцензій за спеціальностями у сфері вищої освіти

Опубліковано 21 січня 2021 року о 10:42


Триває прийом заяв про переоформлення ліцензій за спеціальностями у сфері вищої освіти відповідно до пункту 2 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення освітньої діяльності у сфері вищої освіти» від 18 грудня 2019 року № 392-IX за відповідними рівнями та освітніми програмами, що передбачають присвоєння професійних кваліфікацій з професій, для яких  запроваджено додаткове регулювання, за Переліком, затвердженим наказом Міністерства освіти і науки України від 22.05.2020 № 673, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 09 червня 2020 року за № 502/34785, із збереженням ліцензованого обсягу без проходження процедури ліцензування.

Переоформлення ліцензій здійснюється на підставі чинних ліцензій за спеціальностями згідно з Переліком галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти, затвердженим постановою КМУ від 29 квітня 2015 р. № 266, із змінами. Заяву заклад освіти подає до Міністерства освіти і науки України через відповідний модуль в Єдиній державній електронній базі з питань освіти (ЄДЕБО).

На підставі рішення про переоформлення ліцензій до Ліцензійного реєстру суб’єктів освітньої діяльності у сфері вищої освіти вносяться відомості про ліцензії за відповідними рівнями та освітніми програмами, що передбачають присвоєння професійних кваліфікацій з професій, для яких запроваджено додаткове регулювання, замість відомостей про ліцензії за спеціальностями, що переоформлені.

В ЄДЕБО ліцензії на провадження освітньої діяльності за спеціальностями, що переоформлені, деактивуються.

Крім того, в закладів освіти, які до 31 березня 2021 року не звернуться до Міністерства освіти і науки України із заявами про переоформлення ліцензій за відповідними рівнями та освітніми програмами, що передбачають присвоєння професійних кваліфікацій з професій, для яких запроваджено додаткове регулювання, будуть деактивовані конкурсні пропозиції для участі у вступній кампанії 2021 року, про що зазначалося в листі МОН від 14.12.2020 № 1/9-687 «Щодо переоформлення ліцензій у сфері вищої освіти».

Непереоформлені ліцензії на провадження освітньої діяльності за спеціальностями у сфері вищої освіти за відповідними рівнями та освітніми програмами, що передбачають присвоєння професійних кваліфікацій з професій, для яких запроваджено додаткове регулювання, з 01 червня 2021 року будуть заблоковані в ЄДЕБО для участі у вступній кампанії 2021 року, про що буде зроблено відповідний запис у Реєстрі суб’єктів освітньої діяльності в модулі «Ліцензії вищої освіти».

Нагадуємо, заяви про переоформлення ліцензій у сфері вищої освіти необхідно подавати до Міністерства освіти і науки України з урахуванням листа МОН від 1/9-574 від 12.10.2020 «Щодо даних в ЄДЕБО», а саме на підставі актуальних даних в ЄДЕБО.