A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Триває прийом заяв про переоформлення ліцензій у сфері вищої освіти

Опубліковано 01 квітня 2021 року о 14:24


Міністерство освіти і науки України продовжує приймати заяви про переоформлення ліцензій у сфері вищої освіти за відповідними рівнями та освітніми програмами, що передбачають присвоєння професійних кваліфікацій з професій, для яких запроваджено додаткове регулювання.

Переоформлення здійснюється на підставі чинних ліцензій за спеціальностями згідно з Переліком галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти (постанова Кабінету Міністрів України від 29.04.2015 № 266, зі змінами), за заявою закладу освіти, що подається до Міністерства освіти і науки України через відповідний модуль в Єдиній державній електронній базі з питань освіти (ЄДЕБО).

Замість відомостей про ліцензії за спеціальностями, що переоформлені, до Ліцензійного реєстру суб’єктів освітньої діяльності у сфері вищої освіти вносяться відомості про ліцензії за відповідними рівнями та освітніми програмами, що передбачають присвоєння професійних кваліфікацій з професій, для яких запроваджено додаткове регулювання.

Зазначимо, що в ЄДЕБО переоформлені ліцензії на провадження освітньої діяльності за спеціальностями деактивуються.

Звертаємо увагу, що непереоформлені ліцензії на провадження освітньої діяльності за спеціальностями у сфері вищої освіти не братимуть участь у вступній кампанії 2021 року, оскільки будуть заблоковані в ЄДЕБО. Про це буде зроблено відповідний запис у Реєстрі суб’єктів освітньої діяльності у модулі «Ліцензії вищої освіти».

Нагадуємо, заяви про переоформлення ліцензій у сфері вищої освіти необхідно подавати до Міністерства освіти і науки України з урахуванням листа МОН №1/9-574 від 12.10.2020 на підставі актуальних даних в ЄДЕБО.