A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Сергій Шкарлет у роковини трагедії висловив співчуття родинам загиблих унаслідок пожежі в Будинку Асвадурова в Одесі

Опубліковано 04 грудня 2020 року о 12:14


Жахлива трагедія, яка сталася рік тому в Одесі, є прикладом безвідповідальності та байдужості до життя людей. Дотримання правил протипожежної безпеки є запорукою того, що трагедії не повторюватимуться. До цього потрібно ставитися з повною відповідальністю. На цьому наголосив т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет у річницю пожежі в Будинку Асвадурова, яка сталася в Одесі.

«Висловлюю щирі співчуття родинам загиблих під час цієї страшної пожежі. Розумію, що відчувають сім’ї… Це непоправна втрата. Наразі МОН разом із місцевою владою та НАН України вживає всіх необхідних заходів, щоб розв’язати питання з будівлею та подальшою долею Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу», – зазначив Сергій Шкарлет.

За його дорученням 3 грудня 2020 року заступник Міністра Ігор Гарбарук взяв участь у нараді в Одеській обласній державній адміністрації на чолі із Сергієм Гриневецьким. На зустрічі також були присутні представники Національної академії наук України, профільних департаментів, керівники навчальних закладів та освітяни.

Сторони обговорили необхідність забезпечення безперебійного навчання для учнів коледжу та можливі варіанти збереження будівлі. На думку фахівців, споруда коледжу перебуває в аварійному стані та потребує подальшої консервації. Окрім того, будівля Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу є архітектурною пам’яткою. Через погодні умови та низькі температурні показники стан будівлі може суттєво погіршуватися та призвести до її руйнування. Спеціалісти зазначили, що доцільним буде передати будівлю на баланс одному власнику. Це допоможе зберегти архітектурну цінність та фасадні стіни, а також дасть змогу провести реставрацію будівлі.

Робоча група напрацює механізм розв’язання проблемних питань і проведення інвентаризації об’єкту для досягення спільного рішення відповідно до чинного законодавства.