A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Сергій Шкарлет провів зустріч із Міністеркою університетів і наукових досліджень Італії

Опубліковано 02 березня 2022 року о 17:48


Сьогодні, 2 березня 2022 року, Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет провів зустріч із Міністеркою університетів і наукових досліджень Італії Марією Крістіною Мес. 

«У зв’язку з небаченим проявом брутальної агресії Російської Федерації звернувся до пані Марії Крістіни Мес із проханням офіційно у своїх виступах і заявах засудити жорсткі дії РФ і розірвати всі відносини з країною-агресором», – зазначив Сергій Шкарлет.

Невідкладно:

  • запровадити жорсткі обмеження для освітньої та наукової діяльності установ і організацій країни-агресора;
  • заборонити доступ наукових установ і закладів освіти Російської Федерації, їхніх працівників і здобувачів освіти до міжнародних джерел фінансування, програм мобільності, будь-яких форм співпраці в сфері освіти та науки;
  • припинити реалізацію спільних освітніх, наукових, дослідницьких програм і проєктів;
  • припинити інвестиційну та грантову підтримку для реалізації освітніх і наукових проєктів за участі представників країни-агресора;
  • переглянути політику співпраці з Міністерством науки та вищої освіти Російської Федерації, Міністерством освіти Російської Федерації та профільними державними органами країн, які підтримали збройну агресію проти України.

Пані Месса від себе та всього італійського народу висловила беззаперечну підтримку України, а також повідомила, що вже підготовлено декілька наратив, зокрема у сфері інформаційної політики щодо протидії російської агресії та повного припинення відносин у сфері освіти та науки.

Пані Марія Крістіна Месса та Асоціація ректорів державних і приватних університетів Італії (CRUI) виступили на підтримку студентів і викладачів, які потерпають внаслідок війни в Україні. Вони готові підтримати українських студентів і академічну спільноту, для цього вже виділено кошти. 

Пані Месса підкреслила, що трансфер технологій, міжнародні дослідницькі та освітні проєкти мають бути виключно майданчиком для створення нових комунікацій і підтримки миру.

«Ми високо цінуємо підтримку Італії у запровадженні нових освітніх і наукових проєктів, а також сподіваємося на продовження конструктивного двостороннього співробітництва в галузі освіти та науки й надалі. Україна – європейська держава, яка тримає чіткий курс на набуття повноправного членства в ЄС. Я щиро дякую за підтримку. Я впевнений, що скоро український прапор майорітиме серед прапорів країн ЄС», – підкреслив Сергій Шкарлет.

Нагадаємо, Сергій Шкарлет звернувся до Групи супроводу Болонського процесу та ключових структур Європейського простору вищої освіти.