A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

«Репортер»: для школярів стартував національний конкурс відеосюжетів

Опубліковано 11 жовтня 2023 року о 10:05


Національний проєкт із медіаграмотності «Фільтр» Міністерства культури та інформаційної політики анонсував всеукраїнський конкурс учнівських відеосюжетів «Репортер».

Він підійде для старшокласників, які прагнуть пов'язати своє майбутнє із журналісткою. Участь у конкурсі можуть узяти учні 9-11класів з усієї країни.

Для цього потрібно підготувати відеосюжет до 3-х хвилин на одну з трьох тем:

  • небанально про українську культуру;
  • як війна вплинула на спільноту мого міста чи села;
  • моя євроінтеграція.

Журі обере 50 фіналістів, вони отримають подарунки. Десятеро учасників стануть переможцями й зможуть потрапити на триденний «Репортер Camp», на якому поспілкуються з медійниками та інфлюенсерами.

Реєстрація для участі відбувається у два етапи:

  1. Проходження короткого онлайн-тесту з медіаграмотності «Дізнайся свої шанси на перемогу».
  2. Заповнення анкети учасника з посиланням на роботу.

Податися на конкурс зможете до 27 жовтня 23:59, а переможців оголосять 10 листопада на сайті та в соцмережах конкурсу «Фільтр».

Правила та умови заходу доступні за покликаннямДетальніше про конкурс читайте на сайті «Фільтра».

Довідково:

Національний конкурс «Репортер» реалізовується національним проєктом з медіаграмотності «Фільтр» Міністерства культури та інформаційної політики за підтримки ПРООН в Україні та фінансування уряду Японії. Партнерами проєкту є Міністерство освіти і науки України та «Суспільне Мовлення».

У 2021 році «Фільтр» разом із партнерами вже організовував такий конкурс. На нього подали 429 робіт. Переможці провели в Києві три дні, протягом яких відвідали ньюзруми відомих редакцій і попрацювали разом з професійними журналістами.