A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Проведено фінальний етап ХХІV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика

Опубліковано 11 березня 2024 року о 19:35


8 березня 2024 року відбувся четвертий етап ХХІV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. У фінальному змаганні взяли участь понад 800 здобувачів освіти з усіх областей України та міста Києва. 

Учасники конкурсу демонстрували знання з української мови, розуміння українцями важливості рідного слова. Усіх об’єднало переконання в незламності духу української нації, невичерпності джерел мужності й рішучості в боротьбі за незалежність і суверенітет нашої держави. 

У творах учасники розмірковували не лише про роль мови в долі народу. Вони висловлювали думки й про соціально-психологічні аспекти, зокрема — міжособистісних відносин. У творчих роботах йшлося про те, як зберегти людяність під час війни й не відчувати спустошення; про вміння комунікувати та добирати слова, що будують розуміння; про здатність слухати та бути вдячним; про роль фізичної активності у поліпшенні ментального здоров’я.

Довідково

Відповідно до наказу МОН від 17.01.2024 № 48 «Про проведення четвертого етапу ХХІV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика» з 25 до 29 березня 2024 року журі перевірятиме конкурсні роботи та визначить 72 переможці цьогорічного конкурсу.