A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Програма для ВПО у приймальних громадах в Україні

Опубліковано 05 грудня 2023 року о 15:10


31 жовтня 2023 року до Всесвітнього дня міст Національна Координаційна рада UN-Habitat в Україні у співпраці з Всеукраїнською газетою «Муніципальний кур’єр (Хабітат)» провела пресконференцію «ЖИТЛО +5 для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) у приймаючих громадах в Україні». На заході представили Міжнародну програму UA Habitat Program «ЖИТЛО +5 для внутрішньо переміщених осіб у приймаючих громадах в Україні».

Цю програму ініціювала та розпочала впроваджувати в регіонах України Національна Координаційна рада UN-Habitat в Україні у березні 2022 року. Вона діє за такими напрямами:

  1. «ЖИТЛО для ВПО»;
  2. «ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я ВПО»;
  3. «СОЦЗАХИСТ ВПО»;
  4. «ОСВІТА ВПО» ;
  5. «ЗАЙНЯТІСТЬ ВПО».

Мета програми — надати громадам, які приймають внутрішньо переміщених осіб (ВПО), практичну допомогу у залученні інвестицій, підготовці груп управління проєктами муніципалітетів / підприємств та забезпеченні продовольчої безпеки та налагодженні економічного співробітництва між приймальними громадами України та муніципалітетами країн.

На першому етапі у програмі беруть участь понад 50 міст / ОТГ — приймальних громад ВПО з 9 областей (Київська, Вінницька, Рівненська, Дніпропетровська, Черкаська, Волинська, Полтавська, Чернігівська, Житомирська).