A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

ПДАУ здобув Кубок абсолютного переможця проєкту «Марафон добрих справ» від Національного банку України

Опубліковано 14 лютого 2023 року о 16:05


З початку повномасштабного вторгнення освітні заклади стали волонтерськими хабами, у яких щодня не лише долають виклики війни, а й допомагають іншим.

Саме для підтримки закладів освіти Національний банк України за сприяння Проєкту USAID «Реформування фінансового сектора» став організатором «Марафону добрих справ» – освітньої ініціативи, завдяки якій діти та молодь мають змогу навчатися благодійництва, роблять добрі справи та діляться ними у соціальних мережах.

Марафон тривав з 29 листопада до 19 грудня 2022 року. До ініціативи долучилося близько 700 навчальних закладів, які загалом зробили 3 526 добрих справ. 29 закладів вибороли нагороди у різних категоріях, але найважливішу відзнаку – Кубок «Благодійник року» здобув Полтавський державний аграрний університет.

Педагоги та студенти Університету за минулий рік провели десятки благодійних проєктів, зокрема концерти, семінари та навіть аукціон. Під час заходів було зібрано понад 230 тис. гривень на потреби Сил оборони України.

Полтавський державний аграрний університет став прихистком для родин внутрішньо переміщених осіб, якими опікується колектив освітнього закладу.

З перших днів війни викладачі та студенти беруть активну участь у волонтерській роботі, допомагають у зборі донатів для ЗСУ, організовують і проводять благодійні заходи для дітей ВПО, тренінги із підготовки волонтерів тощо.