A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Олена Зеленська відвідала «Школу супергероїв» на Київщині

Опубліковано 04 жовтня 2023 року о 13:35


Перша леді України Олена Зеленська завітала до КНП КОР «Київська обласна дитяча лікарня». Разом з нею також були уповноважена Президента з питань безбар'єрності Тетяна Ломакіна, засновниця «Школи супергероїв», заступниця міністра освіти і науки Євгенія Смірнова, голова громадської організації «Безбар'єрність», керівниця Координаційного центру з психічного здоров’я при Кабінеті Міністрів України Оксана Збітнєва.

Олена Зеленська наголосила, що лікарня є одним із 25 медичних закладів країни, які стали учасниками проєкту Міжнародного медичного партнерства, уклавши відповідний меморандум на полях третього Саміту перших леді та джентльменів 6 вересня 2023 року. Партнером закладу стала найбільша дитяча лікарня Данії — Mary Elizabeth’s Hospital — Rigshospitalet for Children, Teens and Expecting Families.

«Така безпосередня співпраця між закладами дасть змогу обмінюватися досвідом, напрацюваннями, підвищувати кваліфікацію медиків і рятувати більше життів», — зазначила перша леді.

Дружина Президента також відвідала «Школу супергероїв», яка працює на базі лікарні. Це державний проєкт під патронатом Олени Зеленської, у межах якого організовують і забезпечують надання освітніх послуг дітям від 3 до 18 років, які перебувають на стаціонарному лікуванні або яким надається реабілітаційна допомога, для забезпечення безперервного навчання. Нині він реалізований вже у 11 медзакладах країни.

Освітній центр «Школи супергероїв» у Київській обласній дитячій лікарні функціонує з травня 2023 року попри активний перебіг ремонтних робіт. Працює 2 класи: перший — для учнів середньої та старшої школи, другий — для учнів початкової школи з відокремленою рекреацією для дошкільнят. Станом на 1 жовтня 2023 року освітні послуги отримали 255 дітей. У штаті — методист, педагоги за різними напрямами та психолог. Це державний проєкт, що функціонує під патронатом Олени Зеленської.

«Це влучна назва, бо це справді героїчно — вчитися попри проблеми зі здоров’ям і всупереч їм. Здобуваючи знання, діти відволікаються від медичних процедур і відчувають перспективу, бачать власне майбутнє», — переконана Олена Зеленська.

Вона також відвідала пацієнтів паліативного відділення лікарні. У його стаціонарі створено умови для лікування больового синдрому ненаркотичними та наркотичними препаратами, для необхідних лабораторних та інструментальних обстежень, кисневої та респіраторної підтримки й комплексного супроводу пацієнтів зі складними невиліковними хворобами та їхніх родин.

«Нагадаю: паліатив — зовсім не страшне слово. Воно означає підтримку для тих, хто має хронічні хвороби й стани, але прагне жити якісно та комфортно. Абсолютно всі пацієнти — і маленькі, і дорослі — заслуговують і на життя, і на його якість. Тож боротися важливо і за те, і за інше», — переконана Олена Зеленська.

Творимо комфортне майбутнє для наших супергероїв разом!