A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Оксен Лісовий і Михайло Винницький відвідали ЗВО Миколаївщини

Опубліковано 08 грудня 2023 року о 18:30


7 грудня в межах візиту до Миколаївщини міністр освіти і науки Оксен Лісовий разом зі своїм заступником Михайлом Винницьким відвідали заклади вищої освіти міста.

Оглянули зруйновані та пошкоджені будівлі Чорноморського національного університету імені Петра Могили, Миколаївського національного аграрного університету, Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова та Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського.

Через обстріли росіян фасади корпусів, навчальні приміщення та гуртожитки трьох з цих закладів було повністю зруйновано або сильно пошкоджено. Поступово йде робота над відновленням та облаштуванням приміщень закладів, адже насамперед — це питання якості освітніх послуг.

Зокрема, у Чорноморському національному університеті імені Петра Могили міністр разом із заступником ознайомилися з відбудованою матеріальною базою університету. Такі рішення сприяють відновленню освітнього процесу та поліпшенню якості освіти в закладах.

Також вони взяли участь у спільному засіданні вчених рад. У його результаті ухвалили рішення про об’єднання двох ЗВО: Миколаївського національного університету імені В. Сухомлинського і Миколаївського національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова. Незабаром відповідне розпорядження розгляне Кабінет Міністрів України.

У Миколаївському національному аграрному університеті зустрілися із професорами, викладачами та керівниками органів студентського самоврядування. На зустрічі Михайло Винницький розповів учасникам про трансформаційні ініціативи МОН у галузі вищої освіти.