A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

«Незламна освіта»: посилюємо співпрацю для якісної освіти в умовах війни

Опубліковано 12 березня 2024 року о 19:35


12 березня 2024 року в МОН відбулася робоча зустріч заступника міністра з питань цифрової трансформації Дмитра Завгороднього із засновниками та благодійними партнерами проєкту «Незламна освіта». Під час зустрічі відбулося підписання чотиристороннього Меморандуму та обговорення подальших планів з його розвитку на підтримку вчителів та учнів України.

У межах проєкту «Незламна освіта» 2 тисячі комп’ютерів уже доставлені на склад компанії IT-INTEGRATOR та протягом березня 2024 року будуть передані закладам освіти. Також цього місяця очікують наступні великі надходження техніки. Донорами стали Reusing IT (Велика Британія), MEGATRADE (Україна) та компанія NIBULON (Україна).

Проєкт «Незламна освіта», заснований БФ «Фонд освітніх ініціатив», працює в Україні з 2022 року та допомагає вчителям і учням України продовжувати освітній процес в умовах війни в змішаному та дистанційному форматах. Це відбувається завдяки облаштуванню цифрових освітніх центрів, розгортанню мереж Wі-Fi в укриттях та переданні мобільних та стаціонарних гаджетів закладам освіти, які їх потребують. Загалом завдяки співпраці з різними партнерами за час повномасштабного вторгнення до України доставлено вже понад 166 тисяч девайсів.

«Завдяки співпраці з БФ «Фонд освітніх ініціатив» та іноземними благодійними організаціями Hearts for Ukraine та Reusing IT, ще 2 тисячі учнів незабаром отримають девайси для дистанційного та змішаного навчання. Дуже вдячний партнерам за підтримку освіти в Україні», — зазначив заступник міністра Дмитро Завгородній.

У зустрічі взяли участь:

  • Антон Дзюба, голова правління БФ «Фонд освітніх ініціатив» (Україна);
  • Надія Омельченко, засновниця БФ «Фонд освітніх ініціатив» (Україна);
  • Євген Тарасов, засновник Hearts For Ukraine (США);
  • Рос Кокборн, засновник Reusing IT (Велика Британія);
  • Марк Мерфі, засновник Yorkshire Aid Convoy (Велика Британія); 
  • Гаррі Дулі, волонтер Yorkshire Aid Convoy (Велика Британія);
  • Олена Маслій-Шишова, директорка департаменту роботи з персоналом «ІТ-Інтегратор» (Україна);
  • Яна Романенко, директорка з персоналу «НІБУЛОН», благодійний партнер проєкту «Незламна освіта» (Україна);
  • Олена Мірошниченко, адміністративна директорка компанії «Мегатрейд», керівниця проєкту «Megatrade Workplace Challenge», благодійний партнер проєкту «Незламна освіта» (Україна).

«Наша команда Reusing IT усвідомлює гостру потребу в девайсах для закладів освіти України. Відновлена до стану нової комп'ютерна техніка є потужним інструментом для розвитку освіти. Наша мета — зробити рівень цифровізації української освіти прикладом для всієї Європи. Reusing IT готова й надалі надавати допомогу та відкрита до співпраці з МОН, місцевими громадськими організаціями, міжнародними партнерами з Європи та Америки», — наголосив засновник Reusing IT Рос Кокборн.

Кількість партнерів, залучених до підтримки цифровізації закладів освіти України, постійно зростає. Збір техніки відбувається як у Великій Британії, країнах Європейського Союзу та США, так і серед соціально відповідальних бізнесів України.

«Ми неймовірно вдячні міжнародним партнерам та українським соціально відповідальним бізнесам за підтримку. Упевнені, що разом зможемо ефективно продовжити наш проєкт «Незламна освіта» заради спільної мети — забезпечення дітям доступу до якісної освіти в умовах війни», — зазначила Надія Омельченко, засновниця БО «Благодійний Фонд «Фонд освітніх ініціатив».

Загальна потреба та кількість переданих одиниць техніки для освітян у 2022-2024 роках відображається в режимі реального часу на офіційному дашборді МОН України.

Довідково: 

«Незламна освіта» — проєкт зі збору вживаної техніки з-за кордону та передання її закладам освіти в Україні, започаткований БФ «Фонд освітніх ініціатив» за сприяння Міністерства освіти і науки України. Його мета — допомога в забезпеченні доступу до дистанційної освіти та поліпшенні матеріально-технічної бази закладів освіти.