A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

НАН та МОН поглиблюють співпрацю в реалізації проєкту «Президентський університет»

Опубліковано 03 лютого 2022 року о 14:43


2 лютого 2022 року в Національній академії наук України відбулося чергове засідання робочої групи щодо реалізації проєкту «Президентський університет» за участю Міністра освіти і науки Сергія Шкарлета,  народної депутатки України – голови підкомітету з вищої освіти Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Юлії Гришиної, президента Національної академії наук України Анатолія Загороднього, віце-президента Національної академії наук України Олега Рафальського та державного секретаря МОН Сергія Захаріна.

Учасники засідання разом із науковою та освітянською спільнотою обговорили ключові завдання на 2022 рік, необхідні для змістовного наповнення наукових та інноваційних програм майбутнього Президентського університету, концепцію створення якого схвалено розпорядженням Кабінету Міністрів.

“Вже розпочалися будівельні роботи Президентського університету та розроблено ескізний проєкт закладу. Наше завдання – наповнити його науковою складовою, сучасним обладнанням для перспективних досліджень, сформулювати чітке бачення по кожному напряму. Також ми маємо обговорити питання кадрового добору, аби в Президентському університеті працювали найкращі професори та науковці”, – зазначив Сергій Шкарлет.

Зазначимо, у Президентському університеті заплановано реалізувати ключові спеціальності, які складають основу 6-го технологічного укладу:

  • інформаційні технології, кібербезпека та штучний інтелект;
  • нанотехнології;
  • аерокосмічні технології;
  • новітні енергетичні технології;
  • біотехнології та науки про здоров’я;
  • глобалізація та міжнародні комунікації.

Крім того, проведено низку круглих столів у регіонах України щодо практичних напрацювань науково-освітньої платформи для формування Президентського університету.

Нагадаємо, МОН і Національна академія наук підписали Меморандум щодо реалізації проєкту «Президентський університет».