A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Нагороджено лауреатів Премії Кабінету Міністрів України

Опубліковано 15 грудня 2023 року о 18:45


14 грудня 2023 року в межах презентації Глобальної інноваційної візії України відбулося нагородження лауреатів Премії Кабінету Міністрів України за розроблення і впровадження інноваційних технологій у 2023 році.

Цьогоріч Премію присудили авторським колективам п’яти робіт, а 39 учасників цих колективів здобули звання лауреата Премії.

У церемонії нагородження взяв участь віцепрем'єр-міністр України з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

«Інновації — ключ до Перемоги та фундамент високого рівня життя. Вони необхідні під час війни, щоб зберегти людські життя, та потрібні після її завершення, щоб розміновувати території, розвивати людський капітал, посилювати економіку, відновлювати глобальну безпеку.

Інновації стають головним інструментом розбудови та розвитку високотехнологічного оборонного сектору України, технологічним щитом, що допомагає захистити мир і демократію та уникнути глобальних ризиків, які загрожують існуванню людства», — відзначив Михайло Федоров.

Дипломи лауреатам Премії вручив заступник міністра освіти і науки України Денис Курбатов.

«Щиро вдячний лауреатам Премії за вашу наполегливу та віддану працю у складні для всієї країни часи та наукові результати, які заслуговують найвищої відзнаки і світового визнання та вже працюють на Перемогу нашої держави для вирішення реальних проблем національної безпеки, оборони та охорони здоров’я», — зазначив Денис Курбатов.

Премію присуджують щороку за особливі досягнення в розробленні і впровадженні інноваційних технологій у виробництві та виведенні на ринок української інноваційної продукції.

Довідково:

Глобальну інноваційну візію України створено з ініціативи Міністерства цифрової трансформації України у співпраці з Міністерством освіти і науки України, за підтримки Проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України».