A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Набув чинності наказ Міністерства освіти і науки України № 648

Опубліковано 27 липня 2023 року о 16:30


Міністерство освіти і науки України інформує, що набув чинності наказ Міністерства від 31.05.2023 № 648, зареєстрований у Міністерстві юстиції України 16 червня 2023 р. за № 1007/40063, яким затверджено оновлений Типовий перелік обладнання та інвентарю для фізкультурно-спортивних приміщень закладів освіти, які забезпечують здобуття повної загальної середньої освіти.

За допомогою обладнання та інвентарю, представленого у першому та другому розділах Типового переліку, в освітньому процесі реалізовується інваріантна частина навчальних програм, до якої належать теоретико-методичні знання та загальна фізична підготовка, зміст яких втілюється упродовж кожного уроку з фізичної культури.

До третьому розділі обладнання спеціального призначення відповідно до певного виду спорту, що представлений у вигляді варіативного модуля в начальних програмах.

Таким чином, Типовий перелік забезпечує єдині підходи до оснащення обладнанням та інвентарем фізкультурно-спортивних приміщень закладів освіти державної та комунальної форм власності, що поліпшує освітній процес уроків фізичної культури, а універсальність дає можливість використовувати його у позаурочній діяльності.

До удосконаленого Типового переліку додано обладнання і інвентар відповідно до нових, сучасних варіативних модулів, що внесені до оновленої модельної навчальної програми з фізичної культури для закладів загальної середньої освіти.