A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На Рівненщині відкрили навчально-практичний центр для столярів

Опубліковано 25 лютого 2020 року о 11:05

На базі Соснівського професійного ліцею, що на Рівненщині, відкрили сучасний навчально-практичний центр. У ньому проводитимуть практичні заняття для студентів, які опановують професію столяра або верстатника деревообробних верстатів. Відкриття центру відбулось у понеділок, 24 лютого 2020 року, за участі заступника Міністра освіти і науки Петра Коржевського.

“Цього року ми ставимо серйозні вимоги до закладів, які хочуть створити навчально-практичний центр або оновити обладнання у вже нинішньому. Однак і ресурси, які ми плануємо інвестувати у них, будуть суттєвими. Загалом я закликаю місцевих управлінців орієнтуватися на високий результат. Адже діти, що обрали професійно-технічну освіту, гідні найкращого”, – зазначив Петро Коржевський.

На облаштування центру витратили майже 2,5 млн гривень. За ці кошти обладнали столярний та меблевий цехи, майстерню ручної обробки деревини, клас для проведення інструктажів із охорони праці, стрічкову пилораму та роздягальню.

Навчально-практичний центр також планують використовувати для підготовки кваліфікованих робітників за суміжними професіями, наприклад, “Столяр меблевик”, “Деревообробник будівельний”, “Робітник з комплексного обслуговування й ремонту будинків”.

Нагадаємо, що учні та викладачі 14 закладів профосвіти Хмельниччини зібрали благодійну допомогу для бійців на Сході.