A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На Одещині відкрили кулінарний хаб

Опубліковано 27 червня 2023 року о 15:50


Одеська область увійшла в перелік трьох пілотних областей, в межах якого передбачено створення центрів підготовки кухарів системи шкільного харчування. Один з таких кулінарних хабів запрацював сьогодні на базі ДНЗ «Одеський центр професійно-технічної освіти». Саме тут, на сучасному технологічному обладнанні, агенти змін навчатимуть і передаватимуть досвід шкільним кухарям з усього регіону.

Двадцять майстрів виробничого навчання, пройшовши теоретичну підготовку на новітньому обладнанні в межах 2-денного навчання, опановуватимуть нові підходи в приготуванні страв під керівництвом провідних шеф-кухарів громадської організації «Культ Фуд». Такі хаби планується створити в кожному із семи районів Одещини.

«Я точно знаю, що нашим дітям буде не лише смачно, а й корисно. Варто зауважити, що початок реформи припав на довоєнні часи і розпочався він з модернізації харчоблоків. До того ж з 2021 року 400 кухарів шкіл області вже підвищили кваліфікацію. Проте і у часи повномасштабної війни турбота про маленьких українців як ніколи на часі. Тож переконаний, ми обов’язково досягнемо всіх поставлених цілей на шляху до здорового харчування молодого покоління!» – зазначив директор Департаменту освіти і науки Одеської ОДА Олександр Лончак.

Довідково

Проєкт реалізується в межах стратегії реформи шкільного харчування першої леді Олени Зеленської за підтримки Швейцарії, через Швейцарську агенцію розвитку та співробітництва (SDC) та Посольства Швейцарії в Україні. У проєкті беруть участь громадська організація «Культ Фуд» та її ідеолог Євген Клопотенко в співпраці з Міністерством освіти та науки України і громадською організацією «Національна асоціація громадського харчування».