A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На Львівщині відбулася нарада щодо дистанційної школи для учнів 7-11 класів

Опубліковано 08 березня 2022 року о 13:55


7 березня 2022 року відбулася інформаційна нарада для педагогів-волонтерів дистанційної школи для учнів 7-11 класів. Роботу над проєктом розпочав Департамент освіти і науки Львівської ОДА у співпраці з НУ «Львівська політехніка».

Учасники конференції окреслили ключові елементи організації навчання та базовий алгоритм дій. Запуск школи планується вже за 10 днів. Педагоги, які мають досвід роботи із платформою Moodle, в екстреному форматі наповнять її навчальними матеріалами на перший тиждень навчання.

«У ситуації, коли в країні йде війна, наше головне завдання – дати можливість дітям продовжити навчання. Мусимо зробити все, щоб організувати навчальний процес, нехай навіть у дистанційному форматі», – розповів директор департаменту освіти Олег Паска.

За словами координатора проєкту Маргарити Носкової, Moodle дозволяє школярам працювати через смартфон і виконувати завдання навіть попри відсутність інтернету.

«Те, на що в мирний час йде 3-4 місяці, ми мусимо зробити за 10 днів. Попереду багато роботи. Усі вчителі, які долучилися до участі в проєкті, мають досвід роботи на платформі. Бачимо зацікавлення інших педагогів, тому команда викладачів зростатиме. Це дозволить оперативно наповнювати платформу та перевіряти завдання», – наголосила Маргарита Носкова.

Навчанням планують охопити дітей Львівщини, переселенців і всіх, хто перебуває за кордоном. Усі школи області розподілять між вчителями, а координуватиме процес департамент освіти та Центр інноваційних освітніх технологій.

Нагадаємо, Сергій Шкарлет розповів про організацію освітнього процесу в закладах освіти.