A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

МОН створює Міжвідомчу комісію з питань співпраці з ЮНЕСКО за напрямом океанографії

Опубліковано 09 квітня 2024 року о 18:15


МОН оголошує про створення Міжвідомчої комісії з питань співпраці з Міжурядовою океанографічною комісією ЮНЕСКО.

Мета Комісії – посилення співпраці з міжнародними організаціями задля безпеки України, координація досліджень, створення потенціалу для розвитку знань про природу та ресурси океану та прибережних районів, їх застосування в цілях покращення управління, сталого розвитку, захисту морського середовища. В межах співпраці передбачається участь України у діяльності Міжурядової океанографічної комісії ЮНЕСКО й впровадження спільної стратегії та представлення її на міжнародних платформах.

Нагадаємо, що 28 червня 2023 року під час 32-ї сесії Асамблеї Міжурядової океанографічної комісії (МОК) ЮНЕСКО Україна була обрана до Виконавчої ради МОК на період 2023-2025 років.

Згідно з рішенням уряду від 13 вересня 2002 року, МОН спільно з Національною академією наук відповідає за виконання обов'язків, пов'язаних з членством України в Міжурядовій океанографічній комісії.

Цей крок сприятиме науковому співробітництву між українськими та міжнародними науковцями, обміну досвідом й зміцненню позиції України в глобальній науковій спільноті.