A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

МОН рекомендуватиме вишам організувати дистанційне навчання для студентів з Китаю та країн Південно-Східної Азії, які не перебувають в Україні

Опубліковано 02 лютого 2020 року о 11:45

Міністерство освіти і науки України рекомендуватиме закладам вищої освіти організувати дистанційне навчання для студентів з Китаю та країн Південно-Східної Азії, які наразі не перебувають на території України та/або не можуть прибути до України, у зв’язку із спалахом епідемії коронавірусу. Відповідний лист буде надіслано усім ЗВО в понеділок, 3 лютого 2020 року.

Такі заходи рекомендовані у відповідь на лист секретаря Ради національної безпеки та оборони від 31.01.2020 номер 283/14-04/2-20.

«Наша мета - забезпечити безперервність освітнього процесу і водночас максимально врахувати усі обставини, пов‘язані із ситуацією навколо коронавірусу (2019-nCoV)»,- відзначила Міністр освіти і науки України Ганна Новосад.

Передбачається, що до 10 лютого 2020 року виші мають повідомити усім своїм студентам/слухачам з Китаю та країн Південно-Східної Азії про можливість дистанційного навчання та надати їм змогу скласти відповідні іспити після нормалізації ситуації навколо коронавірусу (2019-nCoV).

Довідково: Станом на ранок 2 лютого 2020 року, у світі зареєстровано 14 568 підтверджених лабораторно випадків нової коронавірусної інфекції (2019-нCoV), зокрема 305 смертельних випадків. 

Наразі в Україні не зафіксовано жодного лабораторно підтвердженого випадку нової коронавірусної інфекції. Проте маємо бути готовими до викликів - безпека та здоров’я українців пріоритет. Відповідні служби, включаючи МОЗ, МЗС, Держприкордонну службу, МВС, Міноборони, Мінінфраструктури,  знаходяться у посиленій готовності. 

Україна продовжує виконувати всі технічні рекомендації ВООЗ щодо попередження розповсюдження нового коронавірусу. Наразі ВООЗ не рекомендує обмежувати пересування пасажирів та вантажів, що не вважається ефективним засобом попередження розповсюдження вірусу.