A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

МОН пропонує до громадського обговорення проєкт Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо фінансування здобуття вищої освіти та надання державної цільової підтримки здобувачам освіти»

Опубліковано 19 жовтня 2023 року о 17:25


Проєкт акта розроблений Міністерством освіти і науки України з метою досягнення операційних цілей щодо забезпечення цілеспрямованого бюджетного фінансування, що дає змогу здобути якісну вищу освіту на конкурсній основі (ціль 1.1), а також підготовки затребуваних фахівців для задоволення потреб економіки у кваліфікованих фахівцях (ціль 1.3), передбачених Стратегією розвитку вищої освіти на 2022-2032 роки. Розробку проєкта здійснено також за дорученням Прем’єр-міністра України Шмигаля Д. А. за результатами наради від 11 липня 2023 року та пункту 3 протокольного рішення наради від 10 липня 2023 року, проведених під головуванням Прем’єр-міністра України Шмигаля Д. А. щодо нових підходів та принципів формування державного замовлення на підготовку фахівців та робітничих кадрів, в тому числі щодо зміни строків формування, а також на виконання пункту 5 Рішення Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій за результатами засідання від 07 вересня 2023 року (протокол № 133) щодо розробки механізму реформування системи бюджетного фінансування здобуття вищої освіти.

Метою законопроєкту є реформування системи фінансування здобуття вищої освіти на основі диверсифікації способів фінансового забезпечення навчання здобувачів, підвищення ефективності використання державних коштів в частині фінансування державного замовлення, адресності державної цільової підтримки, вдосконалення механізму формування та розподілу державного замовлення.

Найменування установи, що розробляла проєкт акта, адреса, телефон:

- Міністерство освіти і науки України (директорат фахової передвищої, вищої освіти).

- Проспект Берестейський, 10, м. Київ, 01135.

- Тел.: (044) 287-82-27

Строк приймання пропозицій та зауважень до проєкту акта складає 14 днів (до 02 листопада 2023 року).

Зауваження та пропозиції до проєкту акта приймаються у довільній письмовій формі або на електронну адресу: [email protected], (відповідальна особа – Олександра Лактіонова, державний експерт експертної групи з питань вищої освіти та освіти дорослих).

Звіт за результатами громадського обговорення.