A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Міністри освіти України та Німеччини обговорили підтримку українських здобувачів освіти, педагогічних працівників та науковців

Опубліковано 13 грудня 2022 року о 12:50


12 грудня 2022 року Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет зустрівся в онлайн форматі із Федеральним міністром освіти та наукових досліджень Федеративної Республіки Німеччини Беттіною Штарк-Ватцінгер.

Сторони обговорили подальшу підтримку здобувачів освіти, педагогічних працівників та науковців, які тимчасово перебувають у Німеччині. Зокрема, забезпечення безперервності навчання українських учнів, синхронізацію шкільної та професійно-технічної освіти для тимчасово переміщених осіб, підтримку дітей, які перебувають у родинах за кордоном, навчаються в Німеччині і продовжують здобувати українську освіту онлайн.

Міністр розповів колезі про потреби у цифрових девайсах, автобусах та підручниках для забезпечення освітнього процесу в українських школах.

Окремо було розглянуто питання продовження двосторонньої українсько-німецької науково-технічної співпраці.

Сергій Шкарлет подякував німецькому Уряду та особисто пані Штарк-Ватцінгер за постійну підтримку системи освіти України.

Нагадаємо, держава забезпечує освітню підтримку ветеранів війни та учасників бойових дій.