A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Міністр освіти і науки України зустрівся із Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Іспанія в Україні

Опубліковано 08 листопада 2022 року о 15:25


Сьогодні, 8 листопада 2022 року, Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет зустрівся із Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Іспанія в Україні Рікардо Лопесом-Арандою Хагу.

Міністр проінформував Надзвичайного і Повноважного Посла Королівства Іспанія про виклики освітнього процесу в умовах воєнного стану та першочергові потреби для забезпечення безперервності навчання. Наголосив на важливості подальшої підтримки відбудови сфери освіти і науки України.

Сторони обговорили питання навчання українських дітей, які вимушено перебувають за кордоном у зв'язку з військовою агресією рф. 

Сергій Шкарлет повідомив, що держава робить усе можливе для підтримки найбільш уразливих здобувачів освіти, активно долучаючи міжнародних партнерів.

Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Іспанія в Україні наголосив на важливості вивчення іспанської мови в українських закладах освіти, а також відзначив необхідність продовжити співпрацю в межах підписаної рік тому Декларації про наміри щодо співпраці у сфері загальної середньої освіти.

Під час зустрічі пан Рікардо передав Міністру на розгляд проєкт міжнародної адміністративної Угоди про співробітництво у сфері загальної середньої освіти.

Сергій Шкарлет запевнив пана Посла щодо готовності до подальшої співпраці та реалізації спільних ініціатив у галузі освіти і науки. 

Нагадаємо, іноземні ЗВО нададуть підтримку українським студентам-чоловікам для продовження навчання.