A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Міністр освіти і науки України відкрив Всеукраїнський освітній форум «Нові виміри безпеки: виклики та рішення»

Опубліковано 16 листопада 2022 року о 18:40


Сьогодні, 16 листопада 2022 року, у Тернополі розпочав роботу дводенний Всеукраїнський освітній форум «Нові виміри безпеки: виклики та рішення».

Відкрив Форум Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Участь у заході беруть керівництво МВС та Мінмолодьспорт, радник-уповноважена Президента України з питань Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту і голова Фонду, представники ДСНС, народні депутати, начальник Тернопільської ОВА, керівники департаментів (управлінь) освіти, міжнародні партнери МОН та освітяни.

На Форумі обговорять питання про подальше створення безпечних умов у закладах освіти, забезпечення їх укриттями, питання охорони закладів освіти, формування навичок безпечної поведінки, психоемоційної підтримки учасників освітнього процесу тощо.

«Збройна агресія рф ще більш закцентувала увагу на питанні безпеки. Та попри постійні атаки окупантів, ми продовжуємо освітній процес, спільними зусиллями долащємо всі виклики, які постають перед нами. Освітяни, які з перших годин війни демонстрували єдність, незламність і стійкість, вбачають основним своїм призначенням виконання простої формули: «Заклад освіти – територія безпеки», – зазначив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Він повідомив, що Міністерство освіти і науки України ініціювало створення Концепції безпечного закладу освіти. За дорученням Прем’єр-міністра України над її розробленням нині працює міжвідомча група, яка аналізує теперішню ситуацію, вивчає міжнародний досвід з метою адаптації його до українських реалій, розробляє механізми упровадження. 

Кінцевою метою цієї Концепції є створення безпечних умов у закладах освіти для забезпечення ефективного очного освітнього процесу.

За словами Міністра, передбачається, що заклади освіти завдяки реалізації цієї Концепції будуть обладнані комплексом тривожної сигналізації (КТС) із під‘єднанням до пунктів централізованого спостереження та реагування, системами зовнішнього та внутрішнього відеоспостереження, стаціонарними металодетекторами та необхідними огорожами. Також у Державному бюджеті на 2023 рік на спорудження укриттів у школах передбачено 1,5 млрд грн. До початку нового навчального року вони мають бути готові і забезпечувати захист учнів, учителів та персоналу.

«Переконаний, що обмін думками і досвідом усіх учасників форуму дозволить чітко визначити першочергові напрями, розподілити сфери відповідальності, аби кожен заклад освіти в Україні був територією безпеки», – звернувся до присутніх Сергій Шкарлет.

Нагадаємо, відбулась Перша міжнародна конференція «Відкрита наука та інновації в Україні 2022».