A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Міністр освіти і науки, команда МОН і ЮНІСЕФ відвідали Ірпінь

Опубліковано 22 серпня 2023 року о 15:40


Учора, 21 серпня 2023 року, міністр освіти і науки України Оксен Лісовий спільно з представниками Міністерства та Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ відвідали заклади освіти міста Ірпінь.

Зокрема, завітали в Ірпінський ліцей №3, який після масштабних відновлювальних робіт за підтримки ЮНІСЕФ та ЄС знову розпочне свою роботу. Серед закладів загальної середньої освіти Ірпеня цей ліцей постраждав найбільше. Навесні 2022 року понад 70% закладу зруйнував ракетний удар. До повномасштабного вторгнення в ліцеї навчалося 1860 учнів.

Зараз відновлена будівля закладу призначена для більшої кількості учнів, чимало з яких — переміщені діти з регіонів, які найбільше постраждали від війни. Щоб відновити очне навчання, у ліцеї завершують ремонт великого укриття за фінансової підтримки ЮНІСЕФ, ЄС та уряду Кореї. До відновлення приєдналася і міська влада Ірпеня, яка залучила додаткове фінансування для облаштування території довкола ліцею, зокрема спортивного майданчика. У ліцеї також модернізували системи освітлення та вентиляції, реконструкцію будівлі проводять відповідно до принципів інклюзивності.

Планується, що у 2023-2024 навчальному році у відновленому ліцеї навчатимуться 1700 учнів, серед них — 300 дітей з-поміж ВПО.

Відвідали також дитячий садок «Лісова пісня», який був серйозно пошкоджений під час ракетного обстрілу в лютому 2022 року. Заклад відновив роботу на початку літа 2023 року після ремонту та облаштування укриття за підтримки ЮНІСЕФ.

«Лісова пісня» — найбільший садочок у Ірпінський громаді, тут працює 15 груп для дітей, зокрема з особливими освітніми потребами. Зараз у закладі 504 дитини, а він призначений для найбільше 320 осіб. Число вихованців зросло через переміщених дітей із Донецької, Луганської та Херсонської областей. Аби всі діти мали доступ до дошкільної освіти, частина з них відвідують дитсадок двічі на тиждень чи навчаються за змішаною моделлю на неповний день.

Дитячий садок також отримав від ЮНІСЕФ комплекти з раннього розвитку та для індивідуального навчання, ігрове обладнання для оновленого укриття, гігієнічні набори, аптечки першої допомоги, а також навчальні комплекти, зокрема матеріали для соціально-емоційного навчання.