A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

КПІ співпрацюватиме з найбільшими підприємствами оборонно-промислового комплексу України

Опубліковано 25 червня 2018 року о 17:08

НТУ “Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського” співпрацюватиме з провідними підприємствами оборонно-промислового комплексу України. Така співпраця дозволить вченим розробляти більше інноваційних проектів, а також пришвидшить їх запуск у виробництво. Загалом співпраця йтиме за трьома напрямами: навчання, наука та інновації.

“Наразі ми підписуємо генеральну угоду, яка забезпечить реалізацію інноваційних проектів, доведення їх від ідеї до реальних зразків, проведення випробувань і впровадження у серійне виробництво. Це дозволить нам не лише створювати новітню військову техніку, але й забезпечить максимальне використання того величезного інтелектуального потенціалу, який є в наших науковців”, – зазначив перший заступник директора “Укроборонпром” Сергій Омельченко.

Угоду про партнерство підписав очільник КПІ з представниками концерну “Укроборонпром", корпорації “Науковий парк “Київська політехніка”, ДЗТІП "Промоборонекспорт", а також Громадської спілки “Ліга оборонних підприємств”.

Також в межах робочої зустрічі працівники галузевих організацій та підприємств підвели підсумки пілотної програми з підвищення кваліфікації “Управління у сфері оборонно-промислового комплексу”.

“Програма розрахована на два цикли. Перший – це загальне підвищення кваліфікації, другий – магістерська підготовка. Тут ми хотіли б доповнити навчання учасників програми науковою та інноваційною складовою. Тобто поєднати запити оборонного комплексу з можливостями українських науковців”, - розповів ректор КПІ Михайло Згуровський.

Загалом у програмі підвищення кваліфікації взяли участь 116 представників оборонно-промислового комплексу та оборонних відомств країни.