A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Студенти КНУБА презентували проєкти відбудови села Мощун

Опубліковано 14 червня 2023 року о 11:25


8 червня 2023 року в Київському національному університеті будівництва і архітектури за участю ректора університету Петра Кулікова, представників військової адміністрації та Гостомельської селищної ради відбулася офіційна презентація проєктів відбудови села Мощун Бучанського району Київської області. Проєкти виконали студенти 33-А і 33-Б груп на кафедрі теорії архітектури (зав. кафедри – професор Г.Л. Ковальська) під керівництвом доцентів докторів архітектури Олійник О.П. і Пекера А.Й.

Роботи проводилися в межах співпраці з Гостомельською селищною військовою адміністрацією, Департаментом містобудування та архітектури Київської ОДА та проєктним інститутом СБУ, що розробляє генеральний план села.

Студенти Кобзаренко Д., Щериця К., Малащук І., Деркач О., Онопко Н., Полосьмак П., Тригуб А., Сільвестрова С. ( гр. АБС-33Б), Журавчак Д., Костінська Є., Биков Є., Костина К., Лисенко Д. (гр. АБС-33А) розробили три варіанти генплану на основі SWOT-аналізу ситуації, запропонували рішення громадських закладів, зон відпочинку, приватної забудови, велосипедних доріжок, благоустрою території вздовж річок Ірпінь і Мощунки, запропонували ідеї щодо меморіалу увічнення пам’яті героїв оборони Мощуна.

Усі матеріали надані до Департаменту архітектури та містобудування Київської військової обласної адміністрації для подальшого опрацювання. Представники Гостомельської військової адміністрації, які були присутні на презентації, вручили грамоти-подяки ректору КНУБА Кулікову П.М., декану архітектурного факультету Кащенко О.В., завкафедри теорії архітектури Ковальській Г.Л., керівникам проєкту Олійник О.П. і Пекеру А.Й та всім студентам, що були долучені до роботи.

Проєктами студентів зацікавилися іноземні інвестори, а саме фірма «Sweetanok» зі США, що готова сприяти подальшій реалізації проєктів.

Також у цей день ректор КНУБА Петро Куліковий та Тетяна Сківка, керівниця зі звʼязків із громадськістю українського представництва компанії «Reynaers Aluminium», підписали меморандум про співпрацю у відбудові України, розроблення та впровадження навчальних курсів для студентів і співробітників університету. Напередодні підписання документа відбулася зустріч представників Фонду реконструкції та розвитку України в партнерстві з Агенцією відбудови України і представників університету, під час якої кнубівцям передали компʼютерну техніку.

Також інформуємо, що 15 червня 2023 року в Києві відбудеться форум ESUR «Effective Solutions of Ukraine’s Rebuild», організаторами якої є Агенція відбудови України за підтримки Фонду реконструкції та розвитку України.