A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Інноваційна освіта: МОН і Науковий ліцей Чурюмова підписали Меморандум про співпрацю

Опубліковано 19 липня 2022 року о 16:40


18 липня 2022 року Міністерство освіти і науки України та Науковий ліцей-пансіон «Міжнародна зелена школа імені Клима Чурюмова» підписали Меморандум про співробітництво.

Головна мета Меморандуму – забезпечення рівного доступу до інноваційного освітнього простору та фундаментальної освіти для всіх українських учнів (незалежно від країни перебування).

Співпраця буде здійснюватися за такими напрямами:

  • впровадження інноваційних методик дистанційного, змішаного навчання та e-менеджменту в систему загальної середньої освіти;
  • масштабування моделі освітнього хабу в бомбосховищі «Green STREAM» і пансіону в місцевих громадах; 
  • розвиток стартаперства та підприємництва серед учнів; 
  • запровадження методик розвитку ментального здоров'я та профілактики пост-травми в умовах воєнного стану та після його завершення;
  • масштабування моделі архітектурного освітнього простору ХХІ ст. у захисних спорудах цивільного захисту (бомбосховищах);
  • обмін досвідом створення інноваційних зелених шкіл-пансіонів у місцевих громадах;
  • підвищення синергії в державно-приватному партнерстві на базі місцевих громад, громадських організацій, волонтерських осередків, національного та міжнародного бізнесу, міжнародних партнерів і наукових установ.

Міжнародна зелена школа імені Клима Чурюмова продовжує ініціативу з видачі документів про освіту влітку. У Ліцеї є спеціальна освітня програма для тих дітей, що знаходяться на тимчасово окупованих територіях або за кордоном, а також програма спеціалізованої освіти наукового профілю.

Крім того, 24 лютого 2022 року команда Наукового ліцею-пансіону ініціювала створення волонтерської онлайн-коаліції «Оборона дітей України» для підтримки школярів під час війни.

Нагадаємо, на сайті МОН запрацював чатбот для допомоги вступникам.